Pikantné kuracie soté

Ingrediencie:

  • 1 kg kuracie prsia
  • 100 g pór
  • 100 g paprika zelená
  • 100 g paprika kápia
  • 2 strúčiky cesnak
  • 1 ks cibuľa
  • Soľ, mleté čierne korenie, feferóny, chili mleté - podľa chutí
  • Sójová omáčka
  • Olej

 

Náročnosť:                                          Čas prípravy:

kék csillagkék csillagkék csillagkék csillagfehér csillag                                                  45 min.

 

pikans csirkeszoté

 

Príprava:

Kuracie prsia nakrájame na rezance, ochutíme ich soľou, mletým čiernym korením a štipkou chilli papriky. Pridáme asi 1 dl oleja, prelisovaný cesnak a premiešame. Necháme pri kuchyňskej teplote odstáť.

Medzitým nakrájame na rezance papriku, cibuľu, a pór. Rozpálime panvicu alebo wok a prihodíme do nej kuracie prsia.

Prudko orestujeme, pokým sa mäso nezatiahne a neopečie.  

Počas celej doby teplotu neznižujeme, aby mäso nepustilo šťavu a nedusilo sa. Potom pridáme všetku zeleninu, premiešame a prudko restujeme ďalej.

Prelejeme sójovou omáčkou, ešte chvíľku premiešame a odstavíme. Kuracie soté ničím nepodlievame a počas celej doby restovania buďto miešame, alebo tí šikovnejší prehadzujú nad plameňom v panvici.

Pikantné kuracie soté podávame s ryžou.

 

Prajeme Vám dobrú chuť!