Ingrediencie:
- 1 kg kuracie prsia
- 100 g pór
- 100 g paprika zelená
- 100 g paprika kápia
- 2 strúčiky cesnak
- 1 ks cibuľa
- Soľ, mleté čierne korenie, feferóny, chili mleté - podľa chutí
- Sójová omáčka
- Olej
Náročnosť: Čas prípravy:
45 min.
Príprava:
Kuracie prsia nakrájame na rezance, ochutíme ich soľou, mletým čiernym korením a štipkou chilli papriky. Pridáme asi 1 dl oleja, prelisovaný cesnak a premiešame. Necháme pri kuchyňskej teplote odstáť.
Medzitým nakrájame na rezance papriku, cibuľu, a pór. Rozpálime panvicu alebo wok a prihodíme do nej kuracie prsia.
Prudko orestujeme, pokým sa mäso nezatiahne a neopečie.
Počas celej doby teplotu neznižujeme, aby mäso nepustilo šťavu a nedusilo sa. Potom pridáme všetku zeleninu, premiešame a prudko restujeme ďalej.
Prelejeme sójovou omáčkou, ešte chvíľku premiešame a odstavíme. Kuracie soté ničím nepodlievame a počas celej doby restovania buďto miešame, alebo tí šikovnejší prehadzujú nad plameňom v panvici.
Pikantné kuracie soté podávame s ryžou.
Prajeme Vám dobrú chuť!