Bravčové mäso s lečom

Suroviny:

  • 500 g. bravčové plece alebo br. krkovička
  • 150 g. cherry paradajky
  • 2 ks paprika
  • 4 ks cibuľa
  • 2 strúčiky cesnak
  • Soľ, mleté čierne korenie
  • Mletá rasca
  • Mäsový vývar
  • Mletá červená paprika

 

 

Náročnosť:                                          Čas prípravy:

kék csillagkék csillagkék csillagkék csillagfehér csillag                                                   90 min.

 

lecso sertés

 

Príprava:

 

Bravčové mäso umyjeme a osušíme. Dochutíme ho soľou, korením a vegetou.

V panvici na rozpálenom oleji opražíme na kolieska nakrájanú cibuľu. Potom pridáme na väčšie kúsky nakrájanú papriku, zmes dochutíme soľou a dusíme približne 10 minút. Potom pridáme cherry paradajky a dusíme ju ďalších 10 minút.

Nakoniec lečo dochutíme podľa chuti soľou, korením a mletou červenou paprikou.

Medzitým si opečieme v panvici z oboch strán bravčové mäso.

Na dno zapekacej misy položíme polovicu zeleninovej zmesi, na ňu rozložíme opečené mäso a zalejeme ho zvyšnou zeleninovou zmesou.

Mäso podlejeme vývarom, prikryjeme alobalom a dáme piecť na cca 40 minút do vyhriatej rúry.

 

Prajeme Vám dobrú chuť!