Suroviny:
- 50 dkg hovädzia slabina alebo hovädzí krk
- 2 ks cibuľa
- 4 PL olej rastlinný
- 2 PL mletá červená paprika
- 1 KL soľ
- Mleté čierne korenie, rasca, majorán
- 2 strúčiky cesnak
- 2 ks paradajky
- 1 ks paprika
- 50 dkg zemiaky
Náročnosť: Čas prípravy:
90 min.
Príprava:
Umyjeme a nakrájame si hovädzie mäsko, tiež aj cibuľu.
V kastroli na oleji orestujeme cibuľu, pridáme mäso a necháme ho zatiahnuť. Pridáme červenú mletú papriku, soľ. podlejeme vodou, necháme variť. Pridáme aj nakrájané paradajky, papriku, a cesnak.
Keď je mäso skoro mäkké, pridáme do polievky aj zemiaky.
Nakoniec zahustíme polievku trochou hladkej múky, zmiešanej vo vode.
Môžeme pridať aj štipľavé papričky.
Podávame s čerstvým chlebom.
Prajeme Vám dobrú chuť!