Hovädzí guláš

Suroviny:

  • 50 dkg hovädzia slabina alebo hovädzí krk
  • 2 ks cibuľa
  • 4 PL olej rastlinný
  • 2 PL mletá červená paprika
  • 1 KL soľ
  • Mleté čierne korenie, rasca, majorán
  • 2 strúčiky cesnak
  • 2 ks paradajky
  • 1 ks paprika
  • 50 dkg zemiaky

 

Náročnosť:                                          Čas prípravy:

kék csillagkék csillagkék csillagkék csillagfehér csillag                                             90 min.

 

gulyás_1

 

Príprava:

 

Umyjeme a nakrájame si hovädzie mäsko, tiež aj cibuľu.

V kastroli na oleji orestujeme cibuľu, pridáme mäso a necháme ho zatiahnuť. Pridáme červenú mletú papriku, soľ. podlejeme vodou, necháme variť. Pridáme aj nakrájané paradajky, papriku, a cesnak.

Keď je mäso skoro mäkké, pridáme do polievky aj zemiaky.

Nakoniec zahustíme polievku trochou hladkej múky, zmiešanej vo vode.

Môžeme pridať aj štipľavé papričky.

Podávame s čerstvým chlebom.

 

Prajeme Vám dobrú chuť!