Suroviny:
- 1 kg kuracie mäso (kuracie prsia, kuracie stehno - vykostené)
- 1 ks cibuľa
- 50 g masť
- 1 ČL mletá červená sladká paprika
- 3 strúčiky cesnak
- 1 PL paradajkový pretlak
- Soľ podľa chuti
Halušky
- 50 dkg múka polohrubá
- 1 ks vajce
- 1 KL soľ
Náročnosť: Čas prípravy:
80 min.
Príprava:
Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme papriku a podlejeme trochou vody.
Pridáme na menšie pokrájané kúsky mäsa, občas podlievame a dusíme približne pol hodinky. Dochutíme pretlačeným cesnakom, paradajkovým pretlakom, soľou a dovaríme.
Do misky nasypeme múku a soľ, pridáme vajce a pri miešaní podľa potreby prilievame studenú vodu. Cesto by nemalo byť tuhé.
Cez haluškovač pretieme halušky do vriacej osolenej vody, obvaríme, uvarené prepláchneme studenou vodou, dáme do misky a pomastíme.
Variť by sa mali asi 4 minúty.
Prajeme Vám dobrú chuť!