Kurací paprikáš s haluškami

Suroviny:

  • 1 kg kuracie mäso (kuracie prsia, kuracie stehno - vykostené)
  • 1 ks cibuľa
  • 50 g masť
  • 1 ČL mletá červená sladká paprika
  • 3 strúčiky cesnak
  • 1 PL paradajkový pretlak
  • Soľ podľa chuti

Halušky

  • 50 dkg múka polohrubá
  • 1 ks vajce
  • 1 KL soľ

 

Náročnosť:                                          Čas prípravy:

kék csillagkék csillagkék csillagfehér csillagfehér csillag                                                  80 min.

 

kuraci-paprikas

Foto: receptar.online 

 

Príprava:

 

Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme papriku a podlejeme trochou vody.

Pridáme na menšie pokrájané kúsky mäsa, občas podlievame a dusíme približne pol hodinky. Dochutíme pretlačeným cesnakom, paradajkovým pretlakom, soľou a dovaríme.

Do misky nasypeme múku a soľ, pridáme vajce a pri miešaní podľa potreby prilievame studenú vodu. Cesto by nemalo byť tuhé.

Cez haluškovač pretieme halušky do vriacej osolenej vody, obvaríme, uvarené prepláchneme studenou vodou, dáme do misky a pomastíme.

Variť by sa mali asi 4 minúty.

 

Prajeme Vám dobrú chuť!