Suroviny:
- 1 kg bravčové stehno
- 5 PL slnečnicový olej
- 3 štípky cesnak
- 1 ČL korenie čierne mleté
- 1 ČL rasca mletá
- 1ČL zeleninová soľ
- 1 ČL grilovacie korenie
Náročnosť: Čas prípravy:
120 min.
Foto: femina.hu
Príprava:
Bravčové stehno umyjeme a posolíme.
Do misky dáme olej, prelisovaný cesnak, čierne korenie, rascu, zeleninovú soľ a grilovacie korenie. Premiešame.
Mäso potrieme marinádou a odložíme do chladničky asi na jednu hodinu.
Mäso podlejeme vodou a pečieme v rozohriatej rúre asi 1,5 hodiny, pokiaľ nezmäkne. V priebehu pečenia môžme podľa potreby mäso podlievať, otáčať a prelievať výpekom.
Upečené mäso pokrájame na plátky a podávame s obľúbenou prílohou.
Prajeme Vám dobrú chuť!