Pečené bravčové stehno

Suroviny:

  • 1 kg bravčové stehno
  • 5 PL slnečnicový olej
  • 3 štípky cesnak
  • 1 ČL korenie čierne mleté
  • 1 ČL rasca mletá
  • 1ČL zeleninová soľ
  • 1 ČL grilovacie korenie

 

Náročnosť:                                          Čas prípravy:

kék csillagkék csillagkék csillagfehér csillagfehér csillag                                                 120 min.

 

18828171_592e27bacfdf127048a29901d49bd84d_wm

Foto: femina.hu

 

Príprava:

Bravčové stehno umyjeme a posolíme.

Do misky dáme olej, prelisovaný cesnak, čierne korenie, rascu, zeleninovú soľ a grilovacie korenie. Premiešame.

Mäso potrieme marinádou a odložíme do chladničky asi na jednu hodinu.

Mäso podlejeme vodou a pečieme v rozohriatej rúre asi 1,5 hodiny, pokiaľ nezmäkne. V priebehu pečenia môžme podľa potreby mäso podlievať, otáčať a prelievať výpekom.

Upečené mäso pokrájame na plátky a podávame s obľúbenou prílohou.

 

Prajeme Vám dobrú chuť!