Ingrediencie:
- 600 g hovädzie stehno
- 2 PL horčica
- Domáca údená slanina
- 1 ks uvarené vajce natvrdo
- 2 ks kyslá uhorka
- 12 dkg klobása
- 1 ks cibuľa
- ½ KL rasca
- 2 PL paradajkový pretlak
- 1 PL hladká múka
- Olej
- Soľ
- Mleté čierne korenie
Náročnosť: Čas prípravy:
80 min.
Príprava:
Hovädzie mäso pokrájame na 4 plátky, naklepeme, dochutíme soľou, korením a z jednej strany natrieme horčicou. Na natretú stranu uložíme plátok slaniny, 1/4 olúpaného vajíčka, kúsok kyslej uhorky, kúsok klobásky a zvinieme.
Závitky uzavrieme špáradlami. Na panvici rozpálime olej a opražíme pripravené závitky zo všetkých strán. Vyberieme ich dierkovanou naberačkou a udržiavame v teple.
Vo výpeku opražíme nasekanú cibuľu, pridáme rascu, závitky vložíme naspäť, podlejeme trochou vody, prilejeme paradajkový pretlak a prikryté dusíme na miernom ohni domäkka.
Počas dusenia podľa potreby prilejeme trochu vody. Závitky vyberieme, odstránime z nich niť alebo špáradlo. Do omáčky vmiešame múku rozmiešanú v 100 ml vody a chvíľu povaríme.
Závitky podávame s ryžou a pripravenou omáčkou
Prajeme Vám dobrú chuť!