Ingrediencie:
- 1 kg hovädzia roštenka
- 4-5 ks cibuľa
- Soľ, mleté čierne korenie podľa chutí
- 60 g masť
- Trochu hladká múka
Náročnosť: Čas prípravy:
60 min.
Príprava:
Odležané roštenky naklepeme, okraje nakrojíme, osolíme, okoreníme, zľahka obalíme hladkou múkou a v panvici na rozpálenej masť a z obidvoch strán rýchlo opečieme.
Potom podejeme vývarom alebo horúcou vodou, povaríme, vyberieme z panvice a uložíme na taniere.
Cibuľu pokrájame na tenké kolieska, opražíme na masti do zlata a posypeme ňou pripravené roštenky.
Povarenú šťavu podávame osobitne v omáčniku.
Podávame s hranolkami alebo s pečenými zemiakmi.
Prajeme Vám dobrú chuť!