Viedenská roštenka

Ingrediencie:

  • 1 kg hovädzia roštenka
  • 4-5 ks cibuľa
  • Soľ, mleté čierne korenie podľa chutí
  • 60 g masť
  • Trochu hladká múka

 

Náročnosť:                                          Čas prípravy:

kék csillagkék csillagkék csillagkék csillagfehér csillag                                                    60 min.

 

hov rostenka

 

Príprava:

Odležané roštenky naklepeme, okraje nakrojíme, osolíme, okoreníme, zľahka obalíme hladkou múkou a v panvici na rozpálenej masť a z obidvoch strán rýchlo opečieme.

Potom podejeme vývarom alebo horúcou vodou, povaríme, vyberieme z panvice a uložíme na taniere.

Cibuľu pokrájame na tenké kolieska, opražíme na masti do zlata a posypeme ňou pripravené roštenky.

Povarenú šťavu podávame osobitne v omáčniku.

Podávame s hranolkami alebo s pečenými zemiakmi.

 

Prajeme Vám dobrú chuť!