Vykŕmená domáca kačica – Mulard
Obľúbená pri väčších rodinných osláv.
Priemerná váha: 5,5 – 6,5 kg s pečienkami
Kategória: | Kačica - hus |
---|---|
Hmotnosť: | 5.5 kg |
Ošetrenie: | Neúdený |
Táto kačica bola špeciálne vyšľachtená vo Francúzsku, z dôvodu sklalitňovania pečienky. Pri kŕmení s odborníkmi kvalitnou kukuricou. Kačacia pečienka získava očakávanú hmotnosť a kvalitu.
Kačica sa stane nezabudnuteľným gastronomickým zážitkom na sviatočnom stole za predpokladu, že je mäso dostatočne prepečené, rozplýva sa na jazyku a koža je dokonalo chrumkavá.
Ak pečiete kačicu vcelku: odporúčame pomalé pečenie: preto ju pečieme v rúre pri teplote 150-170 stupňov 3-4 hodiny, v závislosti od hmotnosti hydiny.
Ak pripravujete kačacie stehná: pečú sa pri 140-160 stupňoch prikryté alebo vo vrecúšku na pečenie.
Kačacie droby sú ideálne pre rýchle mäsité jedlá s ryžou alebo ich môžete jednoducho použiť do lahodného vývaru.
Z kačacej kože sú výborné oškvarky a z nich vieme pripraviť aj chutnú oškvarkovú pomazánku.
Pôvod: Európska Únia
Narodené: Európska Únia
Vykŕmené: Európska Únia
Porazené: Európska Únia
Búrané: Slovensko
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.